Eργαστήριο Φωτογραφίας

Εργαστήριο Δημιουργικής φωτογραφίας 
Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης Διδασκαλία: Χρήστος Μαλτέζος 2 μήνες διάρκειας ( Φεβρουάριος-Μάρτιος). Με συναντήσεις κάθε Τετάρτη στη Λέσχη.
Το εργαστήριο είναι εφ όλης της ύλης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πλήρη κατάρτιση των τεχνικών και αισθητικών θεμάτων, και πρακτική εμπειρία πάνω σε αρχές της οπτικής αντίληψής. 
Αφορά αρχάριους και με φωτογραφική εμπειρία αφού αντιμετωπίζεται ο κάθε συμμετέχοντας ξεχωριστά ανάλογα τις γνώσεις και τις ελλείψεις που έχει.Όλες οι διαλέξεις περιλαμβάνουν τεχνικά και αισθητικά θέματα με αντικείμενο τη δημιουργική φωτογραφία. 
Τεχνικό μέρος: Ορατό φάσμα. Ψηφιοποίηση φωτογραφίας.Τύποι αισθητήρων των DSLR και οι δυνατότητες,ανάλυση εικόνας,αιτίες ψηφιακού θορύβου, παραμόρφωση, εύρος ευαισθησίας,αιτίες οπτικών σφαλμάτων και πως μπορεί ο φωτογράφος να τα αντιμετωπίσει. Φακοί και αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, οπτικά σφάλματα,και οπτικές γωνίες. 
Βάθος πεδίου και πως μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Φωτομέτρηση και σχέσεις αμοιβαιότητας. Θερμοκρασία χρώματος.Τεχνητός και φυσικός φωτισμός. 
Φωτογραφικά αρχεία και οι δυνατότητες τους για καλύτερα αποτέλεσμα. Δυναμική περιοχή, βάθος χρώματος, ευκρίνεια, βάθος, τονικότητα, αντίθεση. 
Επεξεργασία φωτογραφίας στο photoshop, και άλλα προγράμματα.
Πρακτικό μέρος:
Λήψη και οπτική αντίληψη. Η Κάθε εβδομάδα περιλαμβάνει ένα φωτογραφικό θέμα που οι συμμετέχοντες θα παραδίδουν.Αξιολόγηση των φωτογραφιών,εφαρμογή τεχνικών γνώσεων,σύνθεση. Ανάλυση τεχνικών και αισθητικών θεμάτων. 
Αισθητικά θέματα:
Εκτός από την ανάλυση των φωτογραφιών του εργαστηρίου για ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων της ιστορίας της φωτογραφίας. 
Ανάλυση και ερμηνεία εικόνας,αρμονίες,αντίθεση, σύνθεση, δυναμική.
Έκθεση φωτογραφιών των συμμετεχόντων στο εργαστηρίου. 
Κόστος 100 ευρώ. Πληροφορίες για εγγραφές: Τηλ. 6937415187, lefospartis@gmail.com .Προθεσμία έως 30 Ιανουαρίου.

Nafplio




                                            copyright maltezos

Poros


                                                             copyright maltezos

Athens


                                                                                                copyright maltezos

Athens


                                                                                         copyright maltezos